Kleding doneren

Tijdens de zomervakantie - 17 juli t/m 29 augustus - is er geen textielcontainer waarin u kleding kunt doneren. 

Textielcontainer

De rode textielcontainer bij de Albert Heijn aan het Rozenplein blijft staan en wordt geleegd. U kunt dus uw goede, gebruikte kleding inleveren.

Afgeven van een grote partij kleding

Voor het afgeven van grote partijen kleding vragen we u om hiervoor contact met ons op te nemen. We kunnen dan een afspraak met u maken.

*Onder voorbehoud van de actuele situatie.

 

Stichting Kledingbank Ede heeft altijd behoefte aan kwalitatief goede, schone kleding. U kunt al uw gewassen kleding (behalve ondergoed) in de textielcontainers deponeren. 
Vrijwilligers organiseren de inzameling en sorteren de kleding. De Kledingbank Ede mag deze kleding, tijdens haar openingstijden, gratis uitgeven aan haar cliënten.

Openingstijden

  • maandag        9.00 - 11.30
  • dinsdag        18.30 - 20.30
  • woensdag     13.30 - 16.00
  • vrijdag           9.00 - 11.30 (elke 1e vrijdag v.d. maand)

Tot aan de zomervakantie - 17 juli t/m 29 augustus - is de Kledingbank Ede op afspraak geopend. Afspraken kunnen worden gemaakt op maandag, dinsdag en woensdag. De Kledingbank Ede blijft nog gesloten op vrijdag.

Tijdens de zomervakantie is de KBE gesloten.

*Onder voorbehoud van de actuele situatie.

Textielcontainers

U kunt de kleding en schoenen deponeren in de rode containers van Stichting Kledingbank Ede. Deze textielcontainers staan op de volgende locaties in Ede.

  • Bij Kledingbank Ede, gevestigd aan de Marconistraat 13.
  • Albert Heijn aan het Rozenplein.
  • Koning Davidschool, Ceelman van Ommerenweg 5, 6711 JD  EDE

Wij vragen u kwalitatief goede, schone kleding aan te leveren in gesloten zakken.

 

De gedoneerde kleding wordt door de vrijwilligers gesorteerd en beoordeeld op kwaliteit en bruikbaarheid. De kleding die niet in aanmerking komt voor uitgifte, het resttextiel, wordt wekelijks opgehaald door Restore. Kledingbank Ede en Restore/ACV hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten, waarbij onder andere is afgesproken dat het resttextiel door Restore wordt gerecycled. Op deze manier wordt er bijgedragen aan hergebruik en aan de kringloopgedachte.