Stichting Kledingbank Ede

Kleding behoort, naast voedsel, tot een van de primaire levensbehoeften. Helaas is het realiteit dat steeds meer mensen om verschillende redenen (tijdelijk) niet in

staat zijn kleding te kopen. 

 

Op 6 juni 2013 werd Stichting Kledingbank Ede een feit. De stichting dient sinds de oprichting meerdere doelen tegelijkertijd.

  • Kwalitatief goede kleding komt via Kledingbank Ede bij mensen die het financieel zwaar hebben.
  • Er wordt bijgedragen aan het kringloopproces.
  • Tenslotte geeft de Kledingbank Ede u de gelegenheid om uw overtollige kleding te schenken en hiermee uw maatschappelijke betrokkenheid te uiten.

Kledingbank Ede is een professionele organisatie waar door ruim 40 vrijwilligers met plezier gewerkt wordt.

 

Vanaf november 2018 is de Kledingbank op de Marconistraat 13 gehuisvest. Dankzij vrijwilligers worden in Ede de rode kledingbakken van de Kledingbank geleegd, kleding gesorteerd en overzichtelijk opgehangen in de winkel. En natuurlijk staan zij klaar om de cliënten die langskomen te helpen aan goede kleding.

 

Doelstelling voor de komende jaren blijft: zij die het hard nodig hebben te kleden. Verder zullen we (voor zover noodzakelijk) gecontroleerd blijven groeien en de organisatie professionaliseren.

 

Jaarcijfers 2020 Kledingbank Ede

Werkwijze

Stichting Kledingbank Ede maakt het mogelijk om kwalitatief goede, schone kleding te geven aan inwoners van Ede die (tijdelijk) de financiële middelen niet hebben om deze zelf te kopen. Lever a.u.b. geen oude kleding, beddengoed en kleerhangers in! Daar kunnen we cliënten niet mee helpen.

Verwijzing

Stichting Kledingbank Ede werkt aan de hand van verwijzingen. Organisaties en instanties kunnen mensen doorverwijzen naar de Kledingbank Ede middels een verwijsformulier

Op het moment dat het ingevulde verwijsformulier door ons is ontvangen maakt de planner van de Kledingbank Ede een afspraak voor de cliënt(en).                                        

Afspraak

Na verwijzing kan men, op afspraak, tweemaal per jaar kleding uitzoeken. De Kledingbank Ede is afhankelijk van de kleding die wordt gedoneerd. Dit kan betekenen dat niet altijd een kledingstuk in de juiste maat voorradig is. Het is belangrijk dat alle gezinsleden tijdens de afspraak aanwezig zijn. Kleding wordt alleen tijdens de afspraak verstrekt en passen is noodzakelijk, omdat er niet geruild mag worden.

 

Wat neemt u mee!

  • geldig ID of paspoort (alle personen)
  • voldoende tassen voor de kleding en schoenen

Omdat Stichting Kledingbank Ede op afspraak werkt, bent u en/of uw gezin als enige in de winkel. Zo kan de vrijwilliger u voldoende tijd en aandacht geven bij het uitzoeken van de kleding.