Stichting Kledingbank Ede

Kleding behoort, naast voedsel, tot een van de primaire levensbehoeften. Helaas is het realiteit dat steeds meer mensen om verschillende redenen (tijdelijk) niet in staat zijn kleding te kopen. 

Op 6 juni 2013 werd Stichting Kledingbank Ede een feit.
De stichting is in een jaar tijd in staat gebleken meerdere doelen tegelijkertijd te dienen. Kwalitatief goede kleding komt via Kledingbank Ede bij mensen, die het financieel zwaar hebben en er wordt bijgedragen aan het kringloopproces.

Kledingbank Ede is een professionele organisatie waar met plezier gewerkt wordt. Tenslotte geeft Kledingbank Ede u de gelegenheid uw overtollige kleding te schenken en hiermee uw maatschappelijke betrokkenheid te uiten.

Maar de Kledingbank kwam er niet zonder kleerscheuren af en moest haar deuren sluiten. Dankzij donaties van onder andere Restore en ACV en de inzet van vrijwilligers is een er doorstart gemaakt en is de Kledingbank Ede 14 november 2018 heropend, op een nieuwe locatie, de Marconistraat 13.

Doelstelling voor de komende jaren is, om zij die het hard nodig hebben te kleden en verder gecontroleerd groeien en professionaliseren.

 

Financieel jaarverslag 2019:

FV 2019 St KBE

Werkwijze

Stichting Kledingbank Ede maakt het mogelijk om kwalitatief goede, schone kleding te geven aan inwoners van Ede die (tijdelijk) de financiële middelen niet hebben om deze zelf te kopen.

Verwijzing

Stichting Kledingbank Ede werkt aan de hand van verwijzingen. Organisaties en instanties kunnen mensen doorverwijzen naar de Kledingbank Ede middels een verwijsformulier

Op het moment dat het ingevulde verwijsformulier door ons is ontvangen maakt de planner van de Kledingbank Ede een afspraak voor de cliënt(en).                                        

Afspraak

Na verwijzing kan men, op afspraak, tweemaal per jaar kleding uitzoeken. De Kledingbank Ede is afhankelijk van de kleding die wordt gedoneerd. Dit kan betekenen dat niet altijd een kledingstuk in de juiste maat voorradig is. Het is belangrijk dat alle gezinsleden tijdens de afspraak aanwezig zijn. Kleding wordt alleen tijdens de afspraak verstrekt en passen is noodzakelijk, omdat er niet geruild mag worden.

 

Wat neemt u mee!

  • geldig ID of paspoort (alle personen)
  • voldoende tassen voor de kleding en schoenen

Omdat Stichting Kledingbank Ede op afspraak werkt, bent u en/of uw gezin als enige in de winkel. Zo kan de vrijwilliger u voldoende tijd en aandacht geven bij het uitzoeken van de kleding.