vrijwilligers

gulle gevers

Voordat het mogelijk is dat iemand bij Kledingbank Ede een shirt, een jas of een paar schoenen kan uitzoeken, wordt er best veel werk verricht. Dat werk begint natuurlijk bij alle mensen en organisaties die ons voorzien van donaties. Zonder al deze gulle gevers zouden we niet kunnen bestaan. 

Geld komt op de bankrekening en wordt gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld ondergoed en sokken, maar ook voor organisatiekosten. Kleding wordt ingeleverd in de rode containers of direct bij de Kledingbank afgegeven.

bakkenvrouwen en bakkenmannen

Onze rode containers worden dagelijks geleegd door onze ‘bakkenvrouwen en bakkenmannen’. Zij zorgen ervoor dat de zakken met kleding en schoenen elke dag opgehaald en naar de Kledingbank gebracht worden.

beoordelen en sorteren

Alles wat uit de containers komt wordt gesorteerd, zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Zijn de kleren en schoenen schoon, heel en ook van deze tijd, dan kunnen ze de winkel in.

Kleding en schoenen die wij niet kunnen gebruiken, gaan naar Restore, die deze in één van hun projecten recyclen. 

winkel inrichten

In de winkel zijn aparte afdelingen voor kinderen, dames en heren. Binnen elke afdeling, worden alle kleding en schoenen uitgestald en gepresenteerd op maat, soort en kleur.

Kledingbank Ede lijkt in veel op een echte winkel.

 

helpen bij het winkelen

Als men een afspraak heeft komt men naar de Kledingbank, men kan dan zelf rondkijken en gekozen kleding en schoenen passen. Persoonlijke aandacht en voor de ander klaar staan vinden we belangrijk. Men wordt dan ook één op één door ons geholpen. Het doel is dat men voor meerdere outfits slaagt.

organisatie organiseren

Er wordt natuurlijk nog veel meer gedaan. Kledingbank Ede is een heuse organisatie, met een bestuur, een gebouw, vergaderingen. We doen zaken, werken samen met andere organisaties en willen daarin transparant zijn, dus willen we ons ook verantwoorden. Ook dit gebeurt met de inzet van vrijwilligers. Top toch...

Dankzij vrijwilligers is Kledingbank Ede mogelijk!