vrijwilligers

vacature vrijwilliger KBE

Kennis en vaardigheden

Je hebt affiniteit met de doelgroep van Kledingbank Ede. 

Je bent communicatief ingesteld, empatisch en je kunt goed samenwerken. Belangrijk om te weten, het meeste werk wordt staande gedaan.

Werktijden en werkdagen

  • dinsdagavond  van 18.30 tot 21.00 uur
  • woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur

Werkdagen worden in overleg vastgesteld. 

..help mee, helpen!

vrijwilligers gezocht

Wil jij ons wekelijks of 2-wekelijks komen helpen bij onze Kledingbank? 

De werkzaamheden bestaan uit: kleding sorteren, de winkel netjes houden en onze klanten helpen op de dinsdagavond en/of woensdagmiddag.

Op deze pagina kun je al veel te weten komen over ons werk.

Heb je interesse of wil je graag meer informatie over deze vacature of werken bij Kledingbank Ede, stuur ons een bericht. Wij nemen dan contact met je op.

 

gulle gevers

Voordat het mogelijk is dat iemand bij Kledingbank Ede een shirt, een jas of een paar schoenen kan uitzoeken, wordt er best veel werk verricht. Dat werk begint natuurlijk bij alle mensen en organisaties die ons voorzien van donaties. Zonder al deze gulle gevers zouden we niet kunnen bestaan. 

Geld komt op de bankrekening en wordt gebruikt voor de aanschaf van bijvoorbeeld ondergoed en sokken, maar ook voor organisatiekosten. Kleding wordt ingeleverd in de rode containers of direct bij de Kledingbank afgegeven.

bakkenvrouwen en bakkenmannen

Onze rode containers worden dagelijks geleegd door onze ‘bakkenvrouwen en bakkenmannen’. Zij zorgen ervoor dat de zakken met kleding en schoenen elke dag opgehaald en naar de Kledingbank gebracht worden.

beoordelen en sorteren

Alles wat uit de containers komt wordt gesorteerd, zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Zijn de kleren en schoenen schoon, heel en ook van deze tijd, dan kunnen ze de winkel in.

Kleding en schoenen die wij niet kunnen gebruiken, gaan naar Restore, die deze in één van hun projecten recyclen. 

winkel inrichten

In de winkel zijn aparte afdelingen voor kinderen, dames en heren. Binnen elke afdeling, worden alle kleding en schoenen uitgestald en gepresenteerd op maat, soort en kleur.

Kledingbank Ede lijkt in veel op een echte winkel.

 

helpen bij het winkelen

Als men een afspraak heeft komt men naar de Kledingbank, men kan dan zelf rondkijken en gekozen kleding en schoenen passen. Persoonlijke aandacht en voor de ander klaar staan vinden we belangrijk. Men wordt dan ook één op één door ons geholpen. Het doel is dat men voor meerdere outfits slaagt.

organisatie organiseren

Er wordt natuurlijk nog veel meer gedaan. Kledingbank Ede is een heuse organisatie, met een bestuur, een gebouw, vergaderingen. We doen zaken, werken samen met andere organisaties en willen daarin transparant zijn, dus willen we ons ook verantwoorden. Ook dit gebeurt met de inzet van vrijwilligers. Top toch...

Dankzij vrijwilligers is Kledingbank Ede mogelijk!