over Kledingbank Ede

armoede in Ede

Hoe we het ook bekijken, in ons land is armoede een vast gegeven. Er zijn altijd mensen, die door welke oorzaak of om welke reden dan ook in armoede leven. Wij van Kledingbank Ede zijn van mening dat deze mensen praktische ondersteuning en hulp kunnen gebruiken om de vicieuze cirkel, waarin zij zich vaak bevinden, te kunnen doorbreken.

Wij richten ons op deze doelgroep in de gemeente Ede, door hen met ideeën opgedaan in de circulaire economie, mogelijkheden te bieden om hun situatie te verbeteren, dan wel te verlichten. 

bank voor kleding

Kledingbank Ede zorgt voor goede en nog modieuze kleding, die we gratis verstrekken aan onze doelgroep. Deze kleding wordt door inwoners van Ede gedoneerd. Financieel en materieel worden wij gesteund door acties, georganiseerd door kerken en sportclubs, en door donerende particulieren en ondernemers. Om alle werkzaamheden uit te kunnen voeren weet de Kledingbank zich gesteund door zo’n 40 enthousiaste en bevlogen vrijwilligers.

meer hulp en ondersteuning

Socials, onze website en mond tot mond reclame zijn allen nodig om de Kledingbank volop onder de aandacht van de inwoners van de gemeente Ede te brengen. Ons doel is dat er meer mensen kleding en/of geld aan ons doneren, zodat we ruim 500 personen aan goede en modieuze kleding kunnen helpen.

Ingezamelde kleding die niet bruikbaar is, wordt door ons als reststroom verkocht aan Restore, een van onze partners. 

mooie organisatie

Kledingbank Ede is uitgegroeid tot een goed georganiseerde en zeer maatschappelijk betrokken partner binnen de gemeente Ede. Daarmee kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan het terugdringen van de armoede voor een grote groep mensen in onze gemeente.